Hold varmen med lag-på-lag

Husk de 3 lag og få en (endnu bedre) tur. Uanset vejrliget.

 

1. INDERLAGET 
Hvert lag i lag-på-lag tøjet arbejder mod samme mål, nemlig at hjælpe kroppen med at holde en så jævn temperatur som muligt. Det du har nærmest på kroppen, er direkte afgørende for, hvor effektivt tøjet fungerer. Inderlagets opgave er at transportere fugten væk fra huden og sprede den til tøjets yderside, hvor den så afgives og transporteres videre til næste lag. Populært inderlag er fx uldundertøj.

Se hvad vi anbefaler som inderlag: Uldundertøj til damer og uldundertøj til herrer. 

 

På fødderne er det heller ikke lige meget, hvad du har på. Glem alt om bomuldsokker og prøv nogle i uld, som varmer og transporterer fugten væk. Drop bomuldsokkerne som bare bliver fugtige og giver vabler..
Se vores meget populære udvalg i sokker til både damer og herrer.


2. MELLEMLAGET

Mellemlaget et den virkelige varmeregulator i denne sammenhæng, og tøjet karakteriseres af materialer med effektiv fugttransport og stor evne til at binde luft, som på den måde hjælper dig med at holde varmen. 

Et godt mellemlag er enten strik eller en fleece. Se vores udvalg til damer - og udvalget til herrer.

 

3. SKALLAGET 
Skallaget er det yderste tøj i lag-på-lag tøjet. Det beskytter mod vind, vand og sne samtidig med, at det skal kunne slippe så meget damp igennem som muligt. Vi siger at ”tøjet ånder”. Ved at beskytte mod elementerne hjælper skallaget dig naturligvis også med at holde varmen.

Se vores store udvalg i overtøj (jakker) til damer og til herrer.