FNE Outdoor er med i "Hike Friends"

FNE Outdoor er "Hike Friend" under VisitFyn

Er du på vandretur, en længere eller en større, med rygsæk og har brug for en pause?

Du kan altid:

fyldt vanddunken op og låne kundetoilettet. Spørg i butikken.

Vær opmærksom på at dette kun gælder i butikkens åbningstid. Åbningstiderne finder du her

I sommerhalvåret:

Er der mulighed for at hvile benene ved vores bord-bænkesæt.

Her er du også velkommen til at spise din madpakke, blot du rydder op efter dig. 

Der er gode cafëer lige i området, hvor du kan købe dig en take-away kaffe. Den må du også gerne nyde i vores gård.

 

Obs: Der er enkelte ordensregler i vores gård:

  • Der er rygning forbudt
  • Samtaler bedes foregå stille og roligt - vi er på arbejde inde bag murene omkring dig
  • Ryd op efter dig

Vores store købmandsgård er fra genopbygningen af Nyborgs byhuse efter branden i 1790'erne.

Vi har drevet virksomhed fra købmandsgården siden 1905 og i dag er det 5. og 4. generation som driver den sammen. Både FNE Outdoor samt en stor afdeling med værktøj, arbejdstøj og profiltøj.

 


Find vores lokale turforslag herunder:

I Nyborg findes der flere fine turforslag, bl.a. Turen rundt om Slagmarken og de klassiske Kløverstier - men vi har også lavet to ture af vores egne.

DEN RØDE RUTE 11,3 km 

Den røde rute går ud af én nedlagt jernbane og hjem ad en anden. Du følger Nyborg Vold frem til den nedlagte Ringe jernbane, herefter går du gennem Jagtenborg området, videre til Vindinge, hvor du finder den nedlagte Svendborg jernbane og følger den tilbage mod Nyborg og havneområdet.

Det er en hyggelig tur, hvor man fornemmer jernbanernes ruter, passerer den hyggelige Vindinge landsby og tilsidst havneområdet med dets mange forskellige miljøer.

OBS! Der er ingen kiosker eller købmænd undervejs, så hav forplejningen med dig. Du kan fylde din drikkedunk v/ Vindinge Kirke. Det er også her, der er er toiletter.

DEN BLÅ RUTE 21,2 km 

Den blå rute går over Nyborg Vold og Slagmarken via Juelsbergskoven, Buskløkkerne mod Grønnehave. Her drejer du mod syd og følger stranden tilbage mod Nyborg.

Det er en flot tur, hvor du kun en kort distance i Juelsbergskoven må leve med larmen fra motorvejen.  Du kommer forbi Juelsberg gods (ingen adgang), går ad Buskløkkerne hvor man stort set aldrig møder en sjæl, via Grønnehaves rekreative områder med shelterpladser og så ad stranden hjem. Nyd særligt Teglværksskoven, hvor bøgen spejler sig.

Der er en kiosk på Grønnehave Strand Camping (bag det rekreative område). På det grønne område ved siden af er der offentlige toiletter. 

 

Du kan finde begge turforslag her

OBS! Vær opmærksom på at du vandrer ad et mix af private og offentlige stier. Opfør dig altid pænt og høfligt, respekter dem som bor i nærheden, tag dit skrald med dig og hav hunden i snor.