Plej dine støvler korrekt

Gode sko & støvler holder mange år med den rigtige pleje

Du kan downloade/ åbne Hanwags vejledning lige her - en indscannet udgave. Åbner i nyt vindue.

 

1. FØRST SKAL DINE STØVLER VÆRE RENE OG TØRRE

 

Fjern indlægssåler og evt. snørebånd.
Udvendigt: Efter hver brug, fjern snavs.

Hvis snavset sidder godt fast, skyller du støvlen med rigeligt vand.

Du bør benytte et specielt læderrengøringsmiddel for almindelig sæbe kan skade både læder og imprægnering.

Indvendigt: Både tekstilfor, som f.eks bruges i de fleste GORE-TEX ®-støvler, og læderfor rengøres bedst med en svamp eller en blød børste og almindelig koldt vand. Brug ikke varmt vand.

Tørring: Tør støvlerne grundigt af og stil dem til tørre uden indersåler. Sørg for at de er mest muligt åbne, dvs. pløsen/snøvsen skal bøjes bagover og snørebåndene helt af eller løsnes meget. Sørg også for god afstand fra en direkte varmekilde.

Er støvlerne gennemblødte fyldes de med tørre, sammenkrøllet sugende papir, som udskiftes jævnligt. Vær opmærksom på, at GORE-TEX ®-støvler tørrer hurtigere uden papir.

HUSK
1. Opbevar aldrig våde eller fugtige sko på steder, hvor de ikke har mulighed for at tørre f. eks i plastikpose, bagagerum, kældre osv..
2. Tør aldrig fodtøj i solen, i nærheden af et varmeapparat, ovn, eller over ild. Læder bliver "brændt", og vil revne og sprække og goretex-membranen kan sprække.


Klik her for at se vores store udvalg af vandrestøvler


2. DERNÆST SKAL STØVLERNE HAVE IMPRÆGNERING....

Anvend regelmæssigt imprægneringsspray (også på helt nyt fodtøj). Imprægnering sprayes på tørre støvler. Spray forsigtigt og hold en afstand på 30 cm ml støvle og spray. Imprægnering opnår sin fulde effekt efter 24 timer.

Jo flere gange jo bedre!  Glem ikke at behandle snørebånd og utilgængelige hjørner på ved pløsen.

I dag kan du få miljøvenlige imprægneringssprays som du kan bruge både til fodtøj af læder og fodtøj med tekstil. Fx. Hanwags imprægneringsspray uden farlig kemi.

Har du læderstøvler, anbefales Hanwag Care Sponge - påfør plejen og lad det stå 24 timer.

OBS. Har du støvler med goretex er det meget vigtigt at du tjekker om imprægneringen er lavet til goretex-støvler. Hvis ikke, er der risiko for at goretex-membranens små åndehuller stopper til - og støvlerne dermed ikke længere er åndbare.
 3. ....OG LÆDERFODTØJET SKAL HAVE LÆDERPLEJE

Tørt læder behøver fugtgivende voks. Brug en speciel voks uden olie og fedt. Påfør et tyndt lag voks på rent og tørt læder og gnid det grundigt ind med en blød klud.

Bemærk: Med hver voksbehandling vil Nubuck, ruskind eller samme typer af læder mørkne lidt og få en glattere overflade. Hvis du ikke ønsker dette, skal du bruge en speciel ruskind læder balsam. Husk at fjerne overskydende voks inden behandlingen.

NYT! Som noget nyt har Hanwags danske importør meldt ud, at støvler med indvendigt skindfor bør plejes med en håndcreme uden parabener og parfume. Det er ikke alle som nædvendigvis har behov for at gøre det. Men hvis skindet begynder at blive tørt, at du kan ane sprækker, så er du en af dem som skal huske det. 

Se det store udvalg af plejeprodukter, vandresokker og fodtøj

OPBEVARING

Når du ikke bruger støvlerne, bør du opbevare dem på et tørt og luftigt sted (det betyder ikke et sted med blæst, mere at de ikke må være pakket væk i en pose/kasse).

Hvis du vil gøre livet nemt for dig selv, husker du at rengøre og pleje dem efter hver tur - så er de nemmere at gøre klar til næste gang.

For at modvirke dårlig lugt, kan du evt lægge en te-pose med kamillete i skoen - eller en 2go-refresher med bambus

Dine støvler kan holde i mange år, hvis du passer på dem.

 

 

Vidste du at du kan få skiftet såler på Hanwag-fodtøj? Som det eneste mærke, er det muligt at få skiftet sålerne på dine yndlingsstøvler. Spørg i butikken for pris.