Find det rette fodtøj til brede fødder

oprettet d. under Fodtøj, Guides og gode tips

Bred fod eller ej? Nogle er overhovedet ikke i tvivl, andre er. Det handler om din fod - og om den er smal, bred eller bare som alle andres. Læs mere her og få tre gode tips.

 

[TIP 1] Vær opmærksom på at du ikke altid "bare" kan sætte din fod på skoens indvendige sål og se om foden er bredere.

En fod flader ligesom ud, når den er uden sko. En bred sko kan have noget af bredden i overlæderet - altså overskoen, det der er over sålen. Om det er nok til dig, finder du ud af, når du tager skoen på.

<<< Se billede-eksemplet, hvor en bred fod står oven på sålen fra yndlingsskoen (Columbia Peakfreak). Det ligner at sålen (skoen) er for lille, men skoen passer perfekt og bliver brugt hver eneste dag. Rummeligheden ligger i overskoen.

 

[TIP 2] Til dig med knyster.
Du har fødder, der ligesom ligner en trekant hen mod tæerne. Din storetå peger ind mod tå-nr-2 og der er en knude, et fremspring under storetåen. Du skal vælge en sko eller støvle som er særligt lavet til fødder med knyster. De er brede kun lige der, hvor knysten sidder. Sko og støvler fås med og uden goretex. Fordelen ved det rene skind, er at det former sig efter foden og knysten, når du går skoen til. Goretex former sig ikke yderligere, til gengæld er det vandtæt.
Du kan derfor godt have smalle fødder med knyster.

 

[TIP 3] Til dig som synes alle sko er for smalle ved storetåen.
Måske har du brede fødder, men du har nok helt sikkert lige tæer. Og det betyder at mange standard-formede sko rammer din storetå, når de runder. Nogle gange kan man løse det ved at gå et nummer op, men det bedste er at vælge en sko eller støvle som har plads til dine tæer i den rette størrelse.
Vælg Straight Fit Ekstra for kombinationen lige tæer og extra bredde (dem er der flest af).

 

 

 

Hvad er forskellen på mærkerne?

Det eneste mærke vi er stødt på, som har tænkt både knyster og meget lige tæer ind i designet er tyske HANWAG. Alt Hanwags fodtøj er fremstillet i Europa, primært i Kroatien, med læder fra europæiske køer (undtagen naturligvis de støvler som bruger skind fra tibetanske yak-okser).
Hanwag er også det eneste mærke, hvor du kan få skiftet sålen. Alle støvler er lavet i hånden med moderne metoder. Kvalitet fra start til slut.
*Bank SF Extra (damer / herrer) er kommet fantastisk fra start. Men prøv også Lhasa wide (herrer) - særligt til dig der ønsker en mere traditionel skind-støvle. Alta Bunion-serien er beregnet til knyster.

 

JACK WOLSKIN og COLUMBIA er store outdoormærker på globalt plan. De er prisvenlige, fordi de laver skoene anderledes end fx Hanwag. Generelt har de meget fåtøvler i ren skind - ofte er de lavet i slidstærkt kunststof, gerne i kombination med skind. Fælles for de to mærker er at de selv har opfundet en membran. Columbia har Outdry - og Jack Wolfskin deres Texapore. De er begge vældig gode - vi har testet modeller hos begge mærker og erfaringerne er meget positive.
Til gengæld kører de ikke med en officiel inddeling af fodtøjet. Nogle af deres mod seller er brede, andre mere normale. Vi forsøger at beskrive hver enkelt på bedste mulige vis.
*Columbia Peakfreak til herrer er bred og generelt den bedst sælgende model
*Jack Wolfskin Vojo støvle og Vojo vandresko er en forholdsvis let støvle og rigtig god til prisen
Begge fås til en meget fornuftig pris.

 

HAGLÖFS Ridge model er det svenske mærkes bredeste sko/støvle og støtter rigtig godt op om foden. Det er en lidt stivere støvle til dig, der har brug for støtten. Derfor har vi den altid i sortimentet. Men det er en sko, som runder ved storetåen, så lige tæer kan have et problem. Ligeså dig med knyster. En del af deres lettere sko er smallere.
*Haglöfs Ridge - både til kvinder og mænd - alt Haglöfs fodtøj her

Er du fortsat i tvivl?

- eller er der andet der skal tages med i betragtning som fx svage ankler -  kan du sende os et foto af din fod samt notere længden og bredden på foden. Ud fra det kan vi guide dig. Det bedste er naturligvis, hvis du kan lægge vejen forbi butikken, men det andet kan også fungere.
Vi svarer så hurtigt vi kan, men håber på din tålmodighed hvis vi har travlt.
- Husk: Har du nedsunken forfod, hælspore eller lign. så tal altid med en læge eller fodspecialist først. Vi er dygtige til at vejlede, men vi er ikke uddannede fodterapeuter.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar