NOW 2014 - Rasmus Urups opskrifter

Oprettet d. under Kom ud

   


NOW 2014: Opskriften på Køkkenchef Rasmus Urups helt fantastiske...


Muslingesuppe
4 personer
2 kg muslinger
2 løg
2 fed hvidløg
1 porrer
1 fennikel
50g selleri
1 pæn kvist timian
3/4 flaske tør hvidvin
Lidt olivenolie
Salt og friskkværnet peber
 
Hvis du vælger de friske, hvilket er at anbefale, er det uhyre vigtigt, at man sikrer en grundig rengøring. Hver musling renses grundigt under rindende vand. Husk dette tip: Hvis muslingen er åben, så bank den mod vasken og læg til side, de muslinger som ikke har lukket sig efter et par minutter kasseres med det samme. Efter dampningen skal alle så være åbne, ellers kasseres de også.
Fat en gryde, der er stor nok til at rumme muslingerne. Hak løg og hvidløg fint og skær det hvide af porren i tynde ringe. Hak persille med stilk groft. Hæld lidt olie i gryden og sæt den over ilden. Kom løg, hvidløg, porre, persille og timian ved og lad det sautere en stund under omrøring. Det skal ikke brunes, blot sauteres til det falder sammen.
Så hældes hvidvinen på, og når det koger op, tilsættes de rensede muslinger. Kværn godt med peber over muslingerne og læg et tætsluttende låg på. Ryst gryden af og til, så muslingerne bytter lidt plads. Varmen skal være høj.
Efter 7-8 minutter skulle muslingerne have åbnet sig, eller må man give dem lidt længere- men endelig ikke for længe, for så bliver de hårde og triste. Smag til med salt..


Suppen og muslinger fra ovenstående
1 stort nip safran
1 stort glas Noilly Prat
3 dl. fløde
Si suppen fra og kog den ind sammen med et stort glas Noilly Prat. Tilsæt 2 dl fløde samt et stort nip safran, og lad suppen koge igennem for svagt blus til safranen sætter farve i suppen.
Smag til med salt og peber og kom muslingerne i.
 
NYBORG OUTDOOR WEEKEND 2014, FNE-OUTDOOR LØRDAG D. 14. JUNI 2014

Du kan få både muslingesuppen samt opskriften på røget torsk med hvide asparges som printvenlige pdf-dokumenter.
 

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar